Thursday, December 8, 2011

Solemnization & Reception Dais


Yeay, yeay and yeay!
Alhamdulillah,
dah settle bab pelamin nikah dan resepsi dengan Rozita Beauty & Bridal.

Saya sukaaa!

Thanks to kak Ita sebab pelamin panel dengan langsir selang seli (yang mama suka) tu not available on my date, jadi dapatlah dais yang sangat saya suka (setelah penat memujuk dan meyakinkan mama) untuk majlis bulan 3 nanti. hehehe

Ni rupa bakal dais untuk nikah dan resepsi nanti:


Simple je kan? tapi saya suka. Jadi tak kiraa orang nak kata apa. ngee. Tapi yang penting mama, abah, adik dan encik tunang suka. Kalau diorang tak suka saya tak boleh nak hepi. huhu

Dapat je confirm dais ni, memang tak kira dah match ke tak dengan baju nanti. Sebab baju resepsi kaler light peach nak naik pink. Kena dgn lighting rasa2 boleh je masuk kot. hehe. (hati masih berbunga2 sebab dpt dais ni).

Yang ni saya ambil dengan vendor di Teluk Intan, Perak. Bagi sesiapa yang dah survey sekitar T.I, harga pelamin di butik yang satu ni memang sgt berpatutan nak dibandingkan dengan butik2 yang lain. Dress2 dia mmg saya sgt suka, tp tak ambil, sebab harga sama dgn kos saya buat sendiri baju nikah dan resepsi. Tu jelah. yang lain boleh kata saya sukaaa ^^ .

B2B area T.I, Tapah dan sekitarnya, kalau you all nak berkreatif dgn harga yang berpatutan, boleh jenguk2 butik Rozita Beauty & Bridal, satu baris dengan kedai p.a. system dpn terminal bas bandar baru tu.

Ok, skrg saya nak verangan sambil tersenyum.

hehehehehehehe

16 comments:

  1. wahh cntik!!sy ske pelamin cmni..tp area tpeng xde lg..

    ReplyDelete
  2. hee..sweet je kan pelamin ni ^^ cik nora, kalau nak lbh kurang mcm ni, cube cari style fairy tale. sbb yg ni anis ambil bwh pakej fairytale.hee

    ReplyDelete
  3. waniz..cantiklah dais tu..nanti jemput kak myn k.

    ReplyDelete
  4. insyaAllah, mesti jemput punya :) wanis nye resepsi 18/3 next year. kad dah siap nnt wanis post.hehe

    ReplyDelete
  5. amboi-amboi. tidur sambil tersenyum la ehh malam ni yer. heee~

    ReplyDelete
  6. iwanis amek pakej bape ribu ye,,,,, baju pulak ambil kat mane,,,, dah puas round satu tluk intan,,, x jumpe lg bju yg berkenan di ati,,,,

    ReplyDelete
  7. hi aten,

    anis x amek pakej, anis amek pelamin je..pelamin fairy tale rate die RM800, kalau pelamin panel biasa dlm RM650 - RM750. baju nikah & resepsi anis buat sendiri..he..

    aten try la kt rozita beauty n bridal ni..pelamin die anis rasa the most affordable & adorable kt t.i tu. yg lain mhl n x berapa nk cantik sgt..bg anis la.

    klu baju lak, anis suka jugak kt butik rozita. tp sbb nk buat sndri, so x amek pakej die.hehe..kalau rajin, try survey area langkap..situ pun byk gak butik pengantin.

    hope dat helps =)

    ReplyDelete
  8. ooo,,, anis punye baju sape yang jahitkan,,, kte pun wat baju sendri tuk nikah,,, resepsi pun nak mcam nak wat jgak,, sbab nak warna coral taupun peach,,,,kat butik ssah nak cari bju tu,,,,

    zie's collection ad satu baju warna peach,,, tpi klu bleh nak design yg laen,,,

    plamin yg kat rozita tu mmg cantik2,,, tapi fatin konfius la sbab plamin yg ada dlam album die sebijik dengan d'enai bridal... diorg butik yg sama ke ye,,,

    make-up pulak anis amek kat ne?

    ReplyDelete
  9. baju nikah anis hntr kat butik bak..tp kt melaka la,sbb keje sini,hee..baju resepsi je blum hntr lg. anis nk buat dress. dn yg plg penting kaler kite same, peach! ^^

    kt teluk intan mak anis rase cm mhl je upah tailoring tu.hu..fatin ada survey2?

    anis x sure, tp masa anis book hari tu, dia ada kata kena tnye butik lg satu, sbb die kate diorang yg psg pelamin..huhu..x tnye lak 'dorang' tu sape mase tu :p

    make up anis amek ngn kak nikky pir khan.sbb mase tunang dulu pun ambil ngn die..anis suka make up dia, x tebal sgt n sweet n yg penting boleh ikut kehendak kita.hee..kalau nk tgk ce taip nama die kt fb..kak zaara basri pun not bad jgk ;)

    fatin majlis bile ni?

    ReplyDelete
  10. ooo,,, baju nikah fatin anta kat sabak bernam,,, org cina... die kdai jual basikal.. tapi wife die jait baju... fatin pun penah try sekali je jait baju dgan die, wat baju kurung noden biasa...boleh la tahan jgak... bju nikah fatin buat baju kurung moden biasa je... tpi kain leret2 sket...

    baju sanding cadangnye nak anta kat classiq one, Kulim... baca review blogger2 cam elok je... tu yg try nak wat kat sane...

    nnti ftin try tgok make up diorg...

    fatin punye majlis 1 n 2 june...
    anis punye bile pulak... buat seari ke 2 ari...

    ReplyDelete
  11. kulim..jauh tu fatin.hu..fatin stay mana skrg ni?

    anis nye 17 & 18/3 nanti..dua2 blah perempuan..majlis bertandang lewat sikit mungkin dlm bln 5 or 6.hehe

    fatin majlis nanti kt teluk intan gak ke?area mana ek?

    ReplyDelete
  12. fatin blajar kat penang....klu dri penang x de la jauh sgt kulim tu,,,,

    fatin duk kat selekoh,, area2 bagan datoh...

    ReplyDelete
  13. cantiknya. eka mmg tgh try nak amik kat akak rozita ni.

    ReplyDelete