Saturday, September 24, 2011

Jalan-jalan cari barang

Yeay, hari ni nak ckp dan taip sesuka hati sbb rasa rileks sikit. Semalam dh penat merileks dan memanjakan diri sampai x sedar dah 5 jam duduk bertapa dlm Jusco tu. haii, mentang-mentang jalan sorang2 (cik abg busy kerja), mmg tak sedar diri betul jalan =,='

Mula-mula masuk jusco memang target nk pergi Lovely Lace. So sampai-sampai memang laju je menapak ke kedai yang wangi tu. hasilnya, bilik i sekarang dah bau sebijik macam kedai Lovely Lace, hasil tanya kakak kedai tu mana satu perfume yang bau macam kedai tu.hehe. So kalau you all nak bau bilik atau satu rumah macam kedai Lovely Lace, beli perfume oil yang dekat kaunter depan tu, cari Teddy's Dream. Mmg sweet dream betul lah i tidur malam semalam. hehe.

Oh ya, kalau tgk gambar atas ni ada 3 perfume oil kan, so i nak suggest pada you all try beli yg tengah tu, Pomegranate & Raspberry perfume oil dari Body Shop (harganya pun murah sikit dari Lovely Lace). Scent dia memang sweet dan sedap sgt. Most probably i akan guna this scent untuk siang and Teddy's Dream untuk malam. Er..yang Rose Garden tu nice, but agak kuat scent dia bila you burn the candle on. So i just letak situ jadi hiasan. he. Rasanya perfume oil jenis yang macam Rose Garden ni banyak tempat boleh cari. Yang ni beli dekat KK Home Deco Melaka. (i tell you what, banyak benda cantik2 dan murah2 you boleh dapat dekat sana. Lagipun sekarang tengah banyak best buy. So sila kan drop by ya)

Now i just want to share some beauty tips for mereka-mereka yang tidak suka / tidak reti / malas make up, just like me. I went to Body Shop the other day (kt Jusco lagi) dan kebetulan tengah ada promotion and new items in store. Niat asal memang nk beli compact powder macam biasa. Tapi bila kakak Body Shop sorang ni dok promote new arrivals dia nak dekat sampai 3 jam (sangat lama ok), i took into consideration to buy some basic for my future event (especially my business event). So here it goes:

Yang ni i beli sebab nak pakai yang ada foundation sekali (kan dah kata malas make up). Jadi beli yang ini sebagai pengganti compact powder biasa 02 yang biasa pakai. Sekarang bila dah sehari pakai, memang sangat puas hati sebab sgt best texture dia, dan tahan lama (lagi2 kalau spray dgn air dkt brush). So if you all first time nak cuba Minerals foundation powder, i suggest you all cuba Extra Virgins Minerals ni.

If you all memang previously dah ada brush, then you can just use yg lama lah. Tapi yang ini terpaksa beli sbb nak pakai minerals takkan dengan tangan kan. hehe. Tapi rasanya berbaloi beli, sebab brush Body Shop ni tak dibuat daripada bulu binatang (dan terlupa lah pula nak bertanya buat dari apa then). Yang penting tak gatal masa guna dan boleh guna sebagai blusher brush (kira 2 in 1).

Ok, i have no regret buying this eyeshadow palette (walau pada asalnya menyesal sebab agak pricey untuk org yg malas make up) sebab colour dia sgt cantik dan sgt tahan lama bila pakai. Just blend well dan hasilnya, you all akan teruja dengan apa yang you all dah conteng kat mata tu. Tapi just make sure jangan salah blend pula ya. Nanti lain jadinya. hehe. If i'm not mistaken, this limited collection datang dalam 2 combination colour. Yang ini i suggest utk those yang prefer being au natural.

Ha, yang ini ada best info untuk dishare. Mula-mula try dusky rose lipstick. Memang berkenan and proceed jelah. Tapi yang bestnya, lip & cheek stain (tengah2 warna merah) ni i beli sekali sebab dia boleh naikkan lagi colour lipstick yang dipakai tau. Lagi best, you boleh buat dia sebagai blusher juga. Best kan? Kalau yang blusher tu, kakak tu ajar just sapu sikit kt pipi and then ratakan. Comel sungguh. hehe. Yang paling tinggi tepi sebelah kanan tu is eyebrow gel untuk mengemaskan lagi eyebrow. For me, this is a very good product for eyebrow since i tak nak trim my eyebrow and malas nak lukis2 guna eyebrow pencil. Sebabnya, i rasa i look weird dan rasa macam kening sin chan pulak nak lukis2 bagai. Jadi memang sesuai untuk orang yang malas dan tak berapa suka make up macam saye ye. huhu

Walaupun shopping sorang2, ingat jugak kt cik abang yg kuat bekerja tu tau. Jadi i beli juga eye gel dan eye mask kt Body Shop tu juga so that mata dia tak penat sgt mengadap pc selalu. Tapi tak dapat upload lah sebab dh bagi dia. Sharing kan is caring. hehe

Okay dear, i'll stop here sebab hari dah hujan. InsyaAllah if ada lagi benda or tips yang boleh dikongsi i akan share ok. Sebenarnya sambil2 update blog ni sambil buat kerja pagi2 Ahad ni. But since dah hujan, apalagi yang paling best selain tidur. Jadi, good nite semua. Have a good day! Assalamualaikum.






1 comment:

  1. suka bau Teddy's Dream? singgah sini untuk dapatkan harga terendah!! jangan lepaskan peluang...
    http://www.jengkoil.com/2013/12/teddys-dream-fragrance-oil-rose.html

    ReplyDelete